alapanyagok, eszközök előkészítése Fűszerkivonat készítése:
babérlevél-egész feketebors-fehérbor, 100 ml vízzel fűszerkivonatot készítünk (ezt nem csináltuk, volt helyette alaplé) Spenótkrém leves készítése:
egy lábasban vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, rárakjuk a parajt, majd fűszerezzük fehérőrölt borssal és őrölt szerecsendióval, ízesítjük sóval (liszttel megszórva, kevergetjük)
felönjük az alaplével, szódabirkarbónát adunk hozzá
elkészítjük a világos vajas rántást (vaj + liszt enyhén pirítás, tűzről lehúzva simára keverés habverővel, (nem csináltunk rántást!) csak bele a tej
besűrítjük a levest és kiforraljuk (10-15 perc), tetejére fóliát helyezünk (ne bőrösösödjön be) ( nem volt fólia) Buggyantott tojás elkészítése:
csak sima víz volt az egyikben, a másikban sós víz
az egész tojásokat egyesével felütjük egy kistálba,
langyos sós vizet (50 o C) készítünk lásd 7 pont
forrásban lévő vízbe fakanállal belekeverünk, örvényt képezünk, hozzá adjuk az ecetet 2 ml
bele öntjük a felütött tojás és főzzük 5-6 3 percig, majd szűrő kanállal a langyos vízbe tesszük
a kenyérből kerek formákat nyomunk ki pogácsa szaggatóval (5-6 cm átmérő), megpirítjuk Tálalás: 13.Ha kész a tojás, a langyos vízben csücsül és tejszínt teszünk a levesbe, felforraljuk, turmixoljuk meleg leveses (mély) tányérba merjük a levest, mellé meleg középtányérra (20-22 cm) helyezzük a kenyérszeletet (kruton) és erre helyezzük a leszűrt, konyhai papíron leitatott buggyantott tojást