Parajkrém buggyantott tojással

  1. alapanyagok, eszközök előkészítése
    Fűszerkivonat készítése:
  2. babérlevél-egész feketebors-fehérbor, 100 ml
    vízzel fűszerkivonatot készítünk (ezt nem csináltuk,
    volt helyette alaplé)
    Spenótkrém leves készítése:
  3. egy lábasban vajon a zúzott fokhagymát
    megfuttatjuk, rárakjuk a parajt, majd fűszerezzük
    fehérőrölt borssal és őrölt szerecsendióval, ízesítjük
    sóval (liszttel megszórva, kevergetjük)
  4. felönjük az alaplével, szódabirkarbónát adunk
    hozzá
  5. elkészítjük a világos vajas rántást (vaj + liszt
    enyhén pirítás, tűzről lehúzva simára keverés
    habverővel, (nem csináltunk rántást!) csak bele a tej
  6. besűrítjük a levest és kiforraljuk (10-15 perc),
    tetejére fóliát helyezünk (ne bőrösösödjön be) ( nem
    volt fólia)
    Buggyantott tojás elkészítése:
  7. csak sima víz volt az egyikben, a másikban sós
    víz
  8. az egész tojásokat egyesével felütjük egy
    kistálba,
  9. langyos sós vizet (50 o C) készítünk lásd 7 pont
  10. forrásban lévő vízbe fakanállal belekeverünk,
    örvényt képezünk, hozzá adjuk az ecetet 2 ml
  11. bele öntjük a felütött tojás és főzzük 5-6 3 percig,
    majd szűrő kanállal a langyos vízbe tesszük
  12. a kenyérből kerek formákat nyomunk ki pogácsa
    szaggatóval (5-6 cm átmérő), megpirítjuk
    Tálalás:
    13.Ha kész a tojás, a langyos vízben csücsül és
    tejszínt teszünk a levesbe, felforraljuk, turmixoljuk
    meleg leveses (mély) tányérba merjük a levest,
    mellé meleg középtányérra (20-22 cm) helyezzük a
    kenyérszeletet (kruton) és erre helyezzük a leszűrt,
    konyhai papíron leitatott buggyantott tojást