Hozzávalók
- 4 db tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- ízlés szerint vaníliás cukor, citromhéj reszelék
- baracklekvár a töltéshez porcukorszórás díszítéshez
- a tojásokat ketté választjuk.
- a fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.
- a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
- a két habot, majd a lisztet lassan, óvatosan összekeverjük.
- Sütőpapíros lemezre téglalap alakúra kikenjük.
- 200 C fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
- Sütés után a tészta felületét lelisztezzük, majd megfordítjuk.
- Kihűlés után a sütőpapírt lehúzzuk, forró baracklekvárral megkenjük.
- Szorosan feltekerjük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.