Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg liszt
  • ízlés szerint vaníliás cukor, citromhéj reszelék
  • baracklekvár a töltéshez porcukorszórás díszítéshez
  1. a tojásokat ketté választjuk.
  2. a fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.
  3. a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
  4. a két habot, majd a lisztet lassan, óvatosan összekeverjük.
  5. Sütőpapíros lemezre téglalap alakúra kikenjük.
  6. 200 C fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
  7. Sütés után a tészta felületét lelisztezzük, majd megfordítjuk.
  8. Kihűlés után a sütőpapírt lehúzzuk, forró baracklekvárral megkenjük.
  9. Szorosan feltekerjük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.