Gesztenye torta

Hozzávalók: ha kakaós lapokat akarunk sütni

  • 6 tojás
  • 120 gr cukor
  • 24 gr kakaópor
  • 96 gr liszt

VAGY:

Hozzávalók: ha fehér piskótát sütünk

  • 6 tojás
  • 120 gr cukor
  • 120 gr liszt

Krém:

  • 250 gr tej
  • 30 gr pudingpor
  • 150 gr cukor
  • 10 gr zselatin
  • 60 gr hideg víz
  • 250 gr gesztenye massza
  • 10 gr rum
  • 400 gr tejszín

A tejből, az esetleges tojássárgájából, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk. Tálcán kihűtjük

A gesztenyét a rummal összekeverjük. Csomómentesre elkeverjük a pudinggal. A zselatint a vízzel elkeverjük, megmelegítjük (20 sec. mikróban) és a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a habbá vert tejszínt.

Betöltjük a tortát, majd a maradék krémmel beburkoljuk és 16 stufnit nyomunk a tetejére. Az oldalára, a tetején középre lehet tenni gesztenye szívet, csokidíszt. A közepét reszelt gesztenyemasszával lehet megszórni