Hozzávalók: ha kakaós lapokat akarunk sütni
- 6 tojás
- 120 gr cukor
- 24 gr kakaópor
- 96 gr liszt
VAGY:
Hozzávalók: ha fehér piskótát sütünk
- 6 tojás
- 120 gr cukor
- 120 gr liszt
Krém:
- 250 gr tej
- 30 gr pudingpor
- 150 gr cukor
- 10 gr zselatin
- 60 gr hideg víz
- 250 gr gesztenye massza
- 10 gr rum
- 400 gr tejszín
A tejből, az esetleges tojássárgájából, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk. Tálcán kihűtjük
A gesztenyét a rummal összekeverjük. Csomómentesre elkeverjük a pudinggal. A zselatint a vízzel elkeverjük, megmelegítjük (20 sec. mikróban) és a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a habbá vert tejszínt.
Betöltjük a tortát, majd a maradék krémmel beburkoljuk és 16 stufnit nyomunk a tetejére. Az oldalára, a tetején középre lehet tenni gesztenye szívet, csokidíszt. A közepét reszelt gesztenyemasszával lehet megszórni