Oroszkrém torta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 120 gr cukor
  • 120 gr liszt

Ebből fehér piskótát sütünk. (Vagy egybe 180 °C-n 30-35 percig és kihűlés után 3 felé szeleteljük, vagy 3 lapot 180°C-n 10-12 perc)

Krém:

  • 450 gr tej
  • 52 gr pudingpor
  • 100 gr cukor
  • (3 tojássárgája)
  • 10 gr vaníliás cukor vagy vanília rúd
  • 14 gr zselatin
  • 74 gr hideg víz
  • 400 gr tejszín
  • 50 gr mazsola
  • 30 gr rum vagy narancslikőr
  • 50 gr kandírozott gyümölcs

A tejből, az esetleges tojássárgájából, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk. Tálcán kihűtjük

A mazsolát a rumba beáztatjuk. A zselatint a vízzel elkeverjük, megmelegítjük (20 sec. mikróban) és a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a mazsoláról leöntött rumot, majd a habbá vert tejszínt.

Az alsó piskótára rákenjük a krém 1 harmadát, megszórjuk a mazsola és a kandírozott gyümölcs felével. Majd rátesszük a második piskótát. Azt is megkenjük, megszórjuk a maradék gyümölccsel és mazsolával. Rátesszük a harmadik piskótát és a maradék krémmel beburkoljuk és 16 rózsát nyomunk a tetejére. Az oldalára, a tetején középre lehet tenni pirított mandulát. A krémrózsákra kandírozott cseresznyét. Csokidíszt.