Puncstorta

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 240 gr cukor
  • 300 gr liszt

Puncsos réteg:

  • 400 gr cukor
  • 4 dl víz
  • rum
  • ételfesték (piros)

Tetejére:

  • baracklekvár
  • fondán

Elkészítés:

A tojásból, a cukorból és a lisztből piskótát sütünk. Ø 22 cm-s átmérőjű karikában. 3 részre szeleteljük, de úgy, hogy 1/4-2/4-1/4 arányban!
180°C 25 perc. (de kb 15 perc után, érdemes lentebb venni a hőfokkot 170°C-ra)

A cukorból a vízből és rumból cukorszirupot főzünk, majd ezt elfelezzük és az egyik felébe piros ételfestéket teszünk. (kevés kell bele!)

A középső (vastagabb) piskótarészt felcsíkozzuk, majd a csíkokat elfordítjuk 90 fokkal és úgy is félbe vágjuk őket. 

A tortakarika aljába tesszük a piskóta tetejét. (fejjel lefelé töltjük be a tortát!) vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a cukorszirupba mártott csíkokat felváltva a lekvárra helyezzük. 1 rózsaszín, 1 sima. Majd a felső sorban ezt fordított sorrendben.
A harmadik karikát megkenjük lekvárral és a csíkokra tesszük. Lesúllyozzuk és betesszük a hűtőbe. Ideális, ha otthon egy éjszakát áll így.
Kifordítjuk a karikából, így ismét a teteje van felül. Megkenjük lekvárral, majd az olvasztott, színezett fondánnal leöntjük, és az oldalát édes morzsával burkoljuk
Ha kihűlt becsíkozzuk!

A képen Pékáru, kenyér, személy, étel látható

Automatikusan generált leírás
A képen étel, Pékáru, fedett pályás, Gyorsétel látható

Automatikusan generált leírás