Hozzávalók:
- 12 db tojás
- 240 gr cukor
- 300 gr liszt
Puncsos réteg:
- 400 gr cukor
- 4 dl víz
- rum
- ételfesték (piros)
Tetejére:
- baracklekvár
- fondán
Elkészítés:
A tojásból, a cukorból és a lisztből piskótát sütünk. Ø 22 cm-s átmérőjű karikában. 3 részre szeleteljük, de úgy, hogy 1/4-2/4-1/4 arányban!
180°C 25 perc. (de kb 15 perc után, érdemes lentebb venni a hőfokkot 170°C-ra)
A cukorból a vízből és rumból cukorszirupot főzünk, majd ezt elfelezzük és az egyik felébe piros ételfestéket teszünk. (kevés kell bele!)
A középső (vastagabb) piskótarészt felcsíkozzuk, majd a csíkokat elfordítjuk 90 fokkal és úgy is félbe vágjuk őket.
A tortakarika aljába tesszük a piskóta tetejét. (fejjel lefelé töltjük be a tortát!) vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a cukorszirupba mártott csíkokat felváltva a lekvárra helyezzük. 1 rózsaszín, 1 sima. Majd a felső sorban ezt fordított sorrendben.
A harmadik karikát megkenjük lekvárral és a csíkokra tesszük. Lesúllyozzuk és betesszük a hűtőbe. Ideális, ha otthon egy éjszakát áll így.
Kifordítjuk a karikából, így ismét a teteje van felül. Megkenjük lekvárral, majd az olvasztott, színezett fondánnal leöntjük, és az oldalát édes morzsával burkoljuk
Ha kihűlt becsíkozzuk!