Trüffel torta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 120 gr cukor
  • 140 gr liszt
  • 30 gr kakaópor
  • VAGY 50 gr darált dió

Krém: (csoki ganache)

  • 400 gr étcsokoládé (min. 70%-s)
  • 4 dl tejszín
  • ízlés szerint rum (narancslikőrrel is finom, ha narancsos a díszítése!)

Díszítés:

  • csokiforgács kb 150 gr étbevonóból

Elkészítés:
A tojásokból, lisztből, cukorból és kakaóporból vagy dióból piskótát sütünk.
Ø22 cm-s karikában, egyben 180°C kb 25 perc. (10-15 perc után, ha elkezd púposodni, érdemes 170°C-ra levenni a hőfokot)
Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk. 

A tejet felforraljuk, (mikor elkezdene futni, akkor jó) és ráöntjük a csokira.
Picit hagyjuk, hogy olvadjon és botmixerrel alaposan átkeverjük. Kontakba takarjuk és hűtőben hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kihabosítjuk és betöltjük a tortát vele. Ezzel is burkoljuk. Csokiforgáccsal, vagy csokireszelékkel díszítjük. Tetejére 16 stufnit nyomunk, és meggyel, vagy naranccsal, díszítjük.