Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 120 gr cukor
- 140 gr liszt
- 30 gr kakaópor
- VAGY 50 gr darált dió
Krém: (csoki ganache)
- 400 gr étcsokoládé (min. 70%-s)
- 4 dl tejszín
- ízlés szerint rum (narancslikőrrel is finom, ha narancsos a díszítése!)
Díszítés:
- csokiforgács kb 150 gr étbevonóból
Elkészítés:
A tojásokból, lisztből, cukorból és kakaóporból vagy dióból piskótát sütünk.
Ø22 cm-s karikában, egyben 180°C kb 25 perc. (10-15 perc után, ha elkezd púposodni, érdemes 170°C-ra levenni a hőfokot)
Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
A tejet felforraljuk, (mikor elkezdene futni, akkor jó) és ráöntjük a csokira.
Picit hagyjuk, hogy olvadjon és botmixerrel alaposan átkeverjük. Kontakba takarjuk és hűtőben hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kihabosítjuk és betöltjük a tortát vele. Ezzel is burkoljuk. Csokiforgáccsal, vagy csokireszelékkel díszítjük. Tetejére 16 stufnit nyomunk, és meggyel, vagy naranccsal, díszítjük.