Egész tojás kell hozzá, nem csak a sárgája, mint a néróhoz. Sűrűbb tésztát kapunk, csillagcsöves, erős (textil) zsákból nyomjuk ki.
Hozzávalók:
- 250 gr margarin
- 130 gr porcukor
- 370 gr liszt
- 2 tojás
- 4 db tojássárgája
- 20 gr vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
A margarint, a porcukrot kihabosítjuk. Hozzáadjuk a van. cukrot és a citromhéjat, majd egyesével a tojásokat és a tojássárgáját.
Ezután fakanállal hozzákeverjük a lisztet és csillagcsöves zsákba töltjük.
180 °C-n 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle aranyszínű.
Csokiba mártjuk, vagy spíneljük csokival. De sütés előtt lehet rá tenni kandírozott gyümölcsöt, vagy sütésálló lekvárt is.