Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 60 gr cukor
- 60 gr liszt
Ezekből 2 darab 22 cm-s piskótalapot sütünk. 180 °C 8-10 perc
Hozzávalók a babapiskótához:
- 1 tojás
- 30 gr cukor
- 30 gr liszt
Ezekből piskótatésztát keverünk, sűrűbb lesz jóval, mint a sima piskóta.
Habzsákból 10 darab babapiskóta formát kinyomunk, megszórjuk porcukorral és megsütjük. 180°C-n 8-10 perc
Hozzávalók a krémhez:
- 63 gr tojássárgája
- 63 gr cukor
- 87 gr porcukor
- 250 gr mascarpone
- 50 gr amaretto likőr v. rum
- 10 gr zselatin
- 50 g hidegvíz
- 500 gr tejszín
A tojássárgáját a kr cukorral, összekeverjük. Vízgőz fölött csípősre keverjük, majd géppel habbá verjük.
A porcukrot a rummal, és a mascarponéval összekeverjük.
A zselatint a hidegvízbe beáztatjuk. A tejszínt habbá verjük.
A tojássárgája habot belekeverjük a mascarponés krémbe, majd ebbe belekeverjük a beáztatott megolvasztott zselatint. (mikroban 20 másodperc). Majd ebbe a krémbe keverjük a tejszínhabot.
Betöltés:
Az alsó piskóta lapot a formába tesszük. (ha van, célszerű waxfóliát tenni köré) és ecsettel átkenjük cukros kávéval. Rákenjük a krém egyharmadát.
A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, vagy mind a két oldalát ecsettel átkenjük kávéval. Rátesszük a krémre. Majd a krém másik harmadát rákenjük. A tetejére tesszük a másik piskóta lapot, amit előtte szintén átkentünk kávéval.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
Kivesszük a formából.
A maradék krémmel felpöttyözzük a tetejét.
A torta oldalát tejszínhabbal is bevonhatjuk, illetve a krémmel is. Recekártyával csíkozhatjuk. A torta tetejét megszórjuk kakaóval.