Tiramisu torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 60 gr cukor
  • 60 gr liszt

Ezekből 2 darab 22 cm-s piskótalapot sütünk. 180 °C 8-10 perc

Hozzávalók a babapiskótához:

  • 1 tojás
  • 30 gr cukor
  • 30 gr liszt

Ezekből piskótatésztát keverünk, sűrűbb lesz jóval, mint a sima piskóta.
Habzsákból 10 darab babapiskóta formát kinyomunk, megszórjuk porcukorral és megsütjük. 180°C-n 8-10 perc

 Hozzávalók a krémhez:

  • 63 gr tojássárgája
  • 63 gr cukor
  • 87 gr porcukor
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr amaretto likőr v. rum
  • 10 gr zselatin
  • 50 g hidegvíz
  • 500 gr tejszín

A tojássárgáját a kr cukorral, összekeverjük. Vízgőz fölött csípősre keverjük, majd géppel habbá verjük.
A porcukrot a rummal, és a mascarponéval összekeverjük.
A zselatint a hidegvízbe beáztatjuk. A tejszínt habbá verjük.
A tojássárgája habot belekeverjük a mascarponés krémbe, majd ebbe belekeverjük a beáztatott megolvasztott zselatint. (mikroban 20 másodperc). Majd ebbe a krémbe keverjük a tejszínhabot.

Betöltés:
Az alsó piskóta lapot a formába tesszük. (ha van, célszerű waxfóliát tenni köré) és ecsettel átkenjük cukros kávéval. Rákenjük a krém egyharmadát.
A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, vagy mind a két oldalát ecsettel átkenjük kávéval. Rátesszük a krémre. Majd a krém másik harmadát rákenjük. A tetejére tesszük a másik piskóta lapot, amit előtte szintén átkentünk kávéval.
Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
Kivesszük a formából.
A maradék krémmel felpöttyözzük a tetejét.
A torta oldalát tejszínhabbal is bevonhatjuk, illetve a krémmel is. Recekártyával csíkozhatjuk. A torta tetejét megszórjuk kakaóval.