[kevert omlós tészták]

Hozzávalók

  • 200 gr liszt
  • 15 gr kakaó
  • 150 gr porcukor
  • 150 gr margarin/vaj
  • 10 gr van. cukor
  • 5 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja

Töltelék (párizsi krém)

  • 175 gr tejszín
  • 250 gr cukor
  • 100 gr kakaópor
  • 250 gr vaj

Elkészítés:
A vajat a porcukorral és a van. cukorral kihabosítjuk. a tojást óvatosan egyesével kell hozzáadni, majd ezután a kakóval átszitált lisztet belekeverni. de itt már csak fakanállal dolgozunk.
Sima csöves habzsákbl (Ø6-8 mm) félgömböt vagy babapiskótát nyomunk.
Sütőpapíron 180°C-n 10-12 percig sütjük. A szélének kell szép aranybarnának lenni, a közepe még sárga.
Párizsi krémmel vagy piros lekvárral töltjük
Csokiba mártjuk, vagy spíneljük.
Krém:
a tejszínt a cukkoral felforraljuk, gyenge szálpróbáig, 1-2 percig hagyjuk forrni. Ezt ráöntjük a kakaóra és csomómentesre keverjük. A vaj 1/3-át még a forró krémhez adjuk. kontaktban hagyjuk kihűlni. Majd a maradék vajjal kihabosítjük. (sokáig 2-3 hétig is eláll hűtőben)