Hozzávalók
- 300 gr liszt
- 200 gr vaj
- 100 gr porcukor
- 2 tojássárga
- 10 gr van. cukor
- 1 citromhéja
Töltelék (aranykrém)
- 100 gr cukor
- 4 dl tej
- 40 gr pudingpor
- 10 gr van cukor
- 150 gr vaj
Bevonat
- 2 gr zselatin
- 2 dl hideg víz
- 35 gr kr cukor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a többi hozzávalót.
Összegyúrjuk. Hűtjük, fodros formába töltjük 170-180 °C-s sütőbe tesszük 10 perc!
Krém:
A vaj kivételével a pudingot megfőzzük. Tálcára simítjuk, kontaktban kihűtjük. ha kihűlt a vajjal kihabosítjuk.
A kihabosított krémet csillagcsöves zsákból betöltjük a kosarakba. gyümölccsel díszítjük. Hűtőbe tesszük
A bevonathoz mindent összekeverünk, felmelegítjük. Nem szabad forrnia. max. 80-90 °C-s legyen. Visszahűtjük, ecsettel óvatosan a kosarak tetejét bekenjük .